به گزارش خبرنگار خبرگزاري «حوزه» در مازندران، خانم پورمهدی به مناسبت هفته پژوهش، در جمع طلاب مدرسه علميه عصمتيه بابل بیان کرد: علما و بزرگان ديني و علمي ما داراي آثار فاخر زيادي هستند كه اين آثار موجود هرچند شاید باز نویسی شده باشد، اما باز آفرینی نشده است.
وی با اشاره به تفاوت میان بازآفرینی و بازنویسی، گفت: بازنویسی صرفا تبدیل متن از زبانی به زبان دیگر است، اما بازآفرینی تفکر و تعقل در محتوای کلام و اقتباس متن و تبدیل به زبان روز است.
وی تصریح کرد: امر بازآفرینی نیاز به دقت نظر، ظرافت و تیزبینی دارد که این خصایص خانم ها را در امر پژوهش موفق تر از آقایان می کند.
استاد حوزه پیشینه توجه به علم و پژوهش را صدر اسلام و زمان حضرت رسول(ص)دانست و تصریح کرد: سیره و کلام پیامبر(ص) و ائمه(ع) حاکی از توجه ایشان به این امر مقدس است، چنانچه رسول الله(ص) یک ساعت تفکر را برابر با 70 سال عبادت می داند.
وی افزود: با مطالعه در اوراق پر ورق تاریخ ائمه اطهار علیهم السلام ، در می یابیم که علم در عصر امام محمد باقر(ع) و امام صادق(ع) حربه و سلاحی در برابر حکومت جابرانه دشمنان بوده است و ایشان با زبان علم حقایق دین مبین اسلام را به گوش عموم مردم می رساندند به گونه ای که شاگردانی که پای کرسی تدریس این امامین تلمذ می کردند افزون بر 4000نفر گزارش شده است.
پورمهدی اعلام کرد: با توجه به اینکه، بعد از ائمه معصومین(ع) علما و روحانیت میراث دار علوم نبوی هستند، لذا رسالت طلاب این است که تمام تلاش خود را صرف پژوهش در علوم با هدف بازآفرینی و روزآمدی آن نمایند تا از این طریق قشر جوان را اقناع کرده و تشنگان حقایق را با معارف حقیقی اسلام سیراب نمایند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تخصصی شدن علوم، جلوگیری از انقطاع فرهنگی نسل ها، ایجاد تعمیق و تنوع در محتواهای تکراری، صرفه جویی در وقت و بنیان علمی طلبه از جهت انس با میراث پیشینیان از جمله ثمرات و فواید بازآفرینی علوم است.
انتهاي پيام۳۱۳/۴۸